English

“Keeping personal data of individuals secure is a top priority for all of us at the KL Saracens Rugby Club, hereafter referred to as the Club”

In view of the Personal Data Protection Act (PDPA) 2010, you have the right to know the reasons why the Club collects and uses the Personal Information you have provided; how the Club will use the Personal Information and with whom the Club may share the Personal Information.

This Personal Data Protection Notice explains how we collect and handle your Personal Information in accordance with the Malaysian Personal Data Protection Act 2010. Please note that the Club may amend this Personal Data Protection Notice at any time without prior notice and will notify you of any such amendment via our website or by email.

The Personal Information collected is primarily sourced from the Membership Forms submitted by players and / or parents / guardians for those players aged under 18 and by the players only for those over 18. The Personal Information may be amended or added to by players or by parents / guardians in verbal or written communications to members of the Club Committee or by Club age group coaches.

The primary use of the Personal Information is to organise the club into separate age groups for playing categories and to communicate information to players and / or parents / guardians on club events, tournaments, games and any other information that may be relevant for the operation of the club.

The personal data is accessible to Members of the Committee and the age group coaches, The Club will not distribute personal data to any persons or organisations outside of the Club without the express permission of the data subject.

The Club shall not disclosure a data subject’s personal data, without the consent of the data subject, unless it is for the purpose for which it was originally collected.

The Club shall take practical steps to safeguard the personal data from any loss, misuse, modification, unauthorized or accidental disclosure, alteration or destruction.

The personal data processed for any purpose shall not be kept longer than is necessary for the fulfilment of that purpose.

The Club shall take responsible steps to ensure that the personal data is accurate, complete, not misleading and kept up-to-date.

An individual shall be given access to his personal data held by the Club and be able to correct it.

 

“Menyimpan data peribadi individu yang selamat adalah keutamaan bagi kita semua diKelab Ragbi KL Saracens, selepas ini dirujuk sebagai Kelab”

Memandangkan Akta Perlindungan Data Peribadi (PDPA) 2010, anda mempunyai hak untuk mengetahui tujuan dan kaedah  Kelab mengumpul dan menggunakan Maklumat Peribadi yang anda telah disediakan; tujuan dan kaedah Club akan menggunakan Maklumat Peribadi dan kepada  siapa Kelab boleh berkongsi Maklumat Peribadi.

Notis Perlindungan Data Peribadi menerangkan cara kami mengutip dan mengendalikan Maklumat peribadi mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010. Sila ambil perhatian bahawa Kelab ini boleh meminda Notis Perlindungan Data Peribadi pada bila-bila masa tanpa notis terlebih dahulu dan akan memberitahu anda apa-apa seperti pindaan melalui laman web kami atau melalui e-mel.

Maklumat peribadi yang dikumpul terutamanya daripada kategori Borang Keahlian yang dikemukakan oleh peserta dan / atau ibu bapa / penjaga bagi mereka pemain yang berumur di bawah 18 dan oleh pemain hanya untuk mereka yang melebihi 18. Maklumat peribadi boleh dipinda atau ditambah oleh pemain atau oleh ibu bapa / penjaga dalam komunikasi lisan atau bertulis kepada ahli Jawatankuasa Kelab atau oleh Kelab jurulatihkumpulan umur.

Penggunaan utama Maklumat peribadi adalah untuk menganjurkan kelab ke dalam kumpulan umur yang berasingan untuk bermain kategori dan untuk menyampaikan maklumat kepada peserta dan / atau ibu bapa / penjaga mengenai acara kelab,pertandingan, permainan dan apa-apa maklumat lain yang mungkin berkaitan untuk operasi kelab.

Data peribadi yang boleh diakses oleh Ahli-ahli Jawatankuasa dan jurulatih kumpulan umur, Kelab tidak akan mengedarkan data peribadi kepada mana-mana orang atau organisasi di luar Kelab tanpa kebenaran pemilik.

Kelab ini hendaklah tidak penzahiran data peribadi subjek data itu, tanpa persetujuan subjek data, melainkan bagi maksud yang baginya ia awalnya.

Kelab ini akan mengambil langkah-langkah praktikal untuk melindungi data peribadi daripada sebarang kehilangan, penyalahgunaan, pengubahsuaian, pendedahan yang tidak dibenarkan atau tidak sengaja, pengubahan atau pemusnahan.

Data peribadi yang diproses bagi apa-apa maksud tidak boleh disimpan lebih lamadaripada yang perlu untuk memenuhi tujuan itu.

Kelab hendaklah mengambil langkah-langkah bertanggungjawab untuk memastikan bahawa data peribadi adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan di kemas kini.

Seorang individu hendaklah diberi akses kepada data peribadinya yang dipegang oleh Kelab dan dapat membetulkannya.